Månedens historie

SVANA HAR ALOPECIA

Vi opsøgte

adskillige eksperter og

endte efter flere måneders venten på hospitalet i Roskildes afdeling for hudsygdomme. En forsker fortalte, hvad vi allerede vidste. Den bedste behandling for vores datter er

en god paryk

Svanas forældre opdagede datterens første skaldede pletter, da hun var knap to år. Det sendte dem på en rejse fuld af både tvivl og panik, mens de til sidst fandt frem til løsningen på problemet – en paryk fra Nabilas Parykker. 

 

"Svana har altid haft et tykt hår, så det undrede os meget, da vi opdagede de skaldede pletter i hendes hovedbund. Vi ved derfor heller ikke, hvornår hårtabet begyndte, men det har formentlig været kort før hendes toårs fødselsdag," fortæller Svanas mor, Maiken. 

 

"Vi begyndte straks at panikgoogle. Hvad kunne hårtabet betyde? Vi var i vildrede og kede af det. Det var umiddelbart nemt for os at udelukke svamp eller anden almindelig hudlidelse, fordi hendes hud var så fin og uden irritation. Efter nogen tids søgen stødte vi på den autoimmune lidelse alopecia, og vi mente, at det var der, svaret lå. Vi kendte dog intet til sygdommen, og vi var helt ude af den," fortæller Maiken. 

 

Herefter fulgte måneder med konsultationer hos hudlæger. En ønskede at behandle med binyrebarkhormon og forsikrede, at håret ville vende tilbage efter et par måneder. Svanas forældre valgte dog at takke nej til den behandling på grund af binyrebarkhormonets mange bivirkninger, og generelt er de skeptiske over for påstanden om, at håret ville vokse ud igen. 

 

"Vi opsøgte adskillige eksperter og endte efter flere måneders venten på hospitalet i Roskildes afdeling for hudsygdomme. En forsker fortalte os, hvad vi allerede vidste. Den bedste behandling for vores datter er en god paryk," fortæller Maiken. 

 

"Den gode paryk har vi fundet hos Nabilas Parykker. Svana er i dag næsten seks år gammel og har brugt paryk fast i fire måneder. Det var været nemt for både os og Svana at vænne sig til den nye paryk, fordi den er så naturlig og behagelig for hende. For Svana betyder det alverden at ligne sine veninder. Det at kunne få håret sat i en frisure, bruge glimmerhårbøjle og smarte klemmer – alt det, man synes er sejt som pige. For os forældre betyder det alt, at Svana bare er sig selv og har det dejligt,” fortæller Svanas mor, Maiken.