Månedens historie

MARIA HAR ALOPECIA

Hos Nabilas

Parykker oplever jeg, at

jeg bliver lyttet til og vejledt

i min konkrete situation!”

Maria fik konstateret alopecia, allerede da hun var 10 år, da hendes frisør opdagede en skaldet plet på størrelse med en 2-krone i nakken på hende. Den skaldede plet voksede sig større med årene, til Maria havde tabt håret helt. Det var svært for Maria at finde den rigtige paryk, og i mange år levede hun som skaldet. Men så mødte hun Nabila fra Nabilas Parykker.

”Da jeg blev 23 år, havde jeg mistet stort set alt håret i nakken op til ørerne. Jeg gik på læreseminariet, og jeg gjorde alle mulige krumspring for at skjule hårtabet. Da jeg så begyndte at miste håret oven på hovedet, fik jeg nok. Jeg klippede de sørgelige rester af og var helt karseklippet i en periode. Jeg prøvede at gå med paryk i en kort overgang, men det var helt forkert til mit hoved. Jeg er kun 153 cm høj, og jeg har en hovedstørrelse på 50 cm, så alle parykker var for store,” fortæller Maria.

”Jeg var skaldet i en del år. Med store øreringe, markant øjenmakeup og så bare afsted! Jeg accepterede, at sådan her ser jeg ud, og sådan er det. Folk gloede og sagde upassende ting bag min ryg, men det tog jeg egentlig ganske roligt,” fortæller Maria.

En dag begynder Marias øjenbryn og -vipper også at falde af, og hun beslutter sig for at få mikropigmenteret øjenbryn på (permanent makeup). Her møde hun Nabila for første gang.

”Nabila ordnede mine øjenbryn, og vi snakkede rigtig godt. Nabila viste mig sine parykker og fortalte om de specialfremstillede med ægte hår. De var meget anderledes end de parykker, jeg kendte til,” fortæller Maria. Det ændrede Marias syn på parykker, og kort tid efter skete der noget, der gjorde, at hun tog kontakt til Nabila igen. Denne gang med henblik på at få en paryk.

”Da min ældste søn begyndte i børnehave, havde jeg været skaldet i seks år. Jeg havde aldrig tænkt, at det ’kunne gå ud over ham’, men den første dag i børnehaven spurgte en flok børn ham, hvorfor hans mor var skaldet. En af dem sagde, at han havde kendt en, der var skaldet, og at hun var død nu, og spurgte så, om jeg også skulle dø nu. Det ville jeg helst ikke have at Jonas, 3 år, sut i munden og blerøv, skulle forholde sig til. Så jeg kontaktede Nabila,” fortæller Maria.

”Nabila hjalp mig med at vælge den rigtige paryk. I dag går jeg med paryk til hverdag, og det letter min hverdag at være ’hende den skaldede’. Jeg er åben om min alopecia, og jeg fortæller alle, der spørger, om det. Jeg skifter paryk hver fjerde måned, og tit skifter jeg til en helt ny frisure eller farve. Åbenheden har hjulpet mig til at acceptere det,” fortæller Maria.

”Hos Nabilas Parykker oplever jeg, at jeg bliver lyttet til og vejledt i min konkrete situation. Da jeg besøgte Nabila, hjalp hun mig med at finde den paryk, jeg havde brug for og ønskede mig, og hun rådgav mig om makeup og styling. Nabila tager dig ind. Ikke bare i sin salon, men også i sit hjerte. Hun er omsorgsfuld og rummelig, og så er hun ikke en ’rygklapper’. Hun udfordrer dig, går dig på klingen og skubber til dig. Når man kommer ind hos Nabilas Parykker, er det som at komme hjem til ens søster. Hun kender din situation og bakker dig 100 procent op,” fortæller Maria.