Månedens historie

KRISTINA HAR KRÆFT

”Jeg var så nervøs

for at miste mit hår, men Nabila fik mig til at være

tryg i min paryk!”

For snart fem år siden besøgte Kristina Nabilas Parykker for første gang. Hun havde lige fået konstateret brystkræft, og det blev begyndelsen på et liv med biopsier, mammografier, kemobehandlinger – og parykker.

 ”Tårerne trillede ned ad kinderne, da jeg gik fra hospitalet med en diagnose og en mappe med informationer om brystkræft under armen. Jeg forstod slet ikke, hvordan bilerne på gaden og hele verden gik videre, nu hvor min verden var gået fuldstændigt i stå. Det eneste, jeg tænkte, var: ’Hvorfor mig?’,” fortæller Kristina.

 ”På det tidspunkt havde jeg langt hår, og jeg var så nervøs for at miste det. Folk siger hele tiden: ’Det er bare hår, det gror ud igen.’ Men nej, det er ikke bare hår. Jeg lægger en stor del af min personlighed i mit hår, og der er tonsvis af følelser i det. Der var Knæk Cancer-uge på TV2 dengang, og det var både godt og skidt. Jeg magtede ikke at se på det, men samtidig var det også et godt sted at søge råd og erfaringer på, hvordan man kommer igennem sådan et forløb. Det var der i tv’et, at jeg så Nabila,” fortæller Kristina.

Nabila var med i et interview på TV2. Hun fortalte om sin forretning, sine parykker og ikke mindst om at være skaldet selv. Nabila har selv alopecia, hvilket betyder, at hun ikke har ét hårstrå på hele sin krop. Desuden har Nabila selv været igennem et cancerforløb. Det førstehåndskendskab til Kristinas situation gjorde, at Kristina bare måtte i kontakt med Nabila.

 ”Inden jeg vidste, om jeg overhovedet selv ville miste mit hår, bookede jeg en tid hos Nabilas Parykker. Det fortrød jeg ikke. Mit første møde med Nabila var ærligt, kærligt og varmt. Jeg følte mig virkelig i trygge hænder. Vi fik en lang snak, og jeg gik derfra med følelsen af, at det hele nok skulle gå, også selvom mine lange lokker snart røg. Med Nabilas baggrund vidste jeg, at hun kendte følelsen af ikke at have sit eget hår,” fortæller Kristina.

Efter konsultationen gør Nabila en paryk klar til Kristina. En paryk, der ligner Kristinas egen frisure på en prik. Nabilas Parykker anbefaler, at man besøger en af de tre saloner i god tid, før man mister håret. På den måde kan parykken nemlig nå at være klar til den dag, man mister håret.

  ”Jeg aftalte med Nabila, at jeg ville besøge hende igen, når håret begyndte at fælde. Så ville hun nemlig hjælpe mig med at rage det af. Jeg var så bange og nervøs, da dagen kom, men min hovedbund var øm og irriteret, så det skulle bare af. På få minutter kom jeg til at ligne Sinéad O’Connor, og det endte faktisk med at være en positiv oplevelse, fordi vi grinte af det hele. Hvor mærkeligt det end lyder, sikrede Nabila, at det var en god dag. Den gode følelse fortsatte på vej hjem i bussen, hvor jeg nu sad med min nye paryk, og absolut ingen kiggede,” fortæller Kristina.

 

Kristina vil gerne understrege, at hun ikke har valgt at få paryk for at skjule sin sygdom. ”For mig handler det om at kunne blive ved med at føle mig kvindelig. Jeg har al respekt for de kvinder, der vælger ikke at gå med paryk,” siger Kristina.

 

I maj 2016 får Kristina sin sidste strålebehandling og tror, at hun endelig kan sætte punktum for canceren. Men det bliver kun et komma. For i 2018 viser det sig, at brystkræften er kommet igen og har spredt sig til ryggen og leveren. Det betyder, at Kristina igen besøger Nabilas Parykker.

 ”Det mest surrealistiske ved min historie er, at jeg ikke føler mig syg. Men der er ting, der minder mig om, at jeg lever med en kronisk sygdom. Blandt andet de mange hospitalsbesøg, samtalerne, undersøgelserne, og at mit hår er røget af igen på grund af medicinen,” fortæller Kristina.

 ”Men jeg hiver fat i Nabila igen. Vi finder en superfin paryk, og jeg er efterhånden så tryg ved den, at jeg tør gå på date med parykken på. Jeg er sågar blevet stoppet på gaden, hvor jeg er blevet spurgt, hvilken frisør jeg går hos. Det er virkelig et kompliment, man kun kan blive glad for i min situation,” fortæller Kristina.  

 

”For mig er det vigtigste, at min sygdom ikke er mig. Den er kun en del af mig. Sygdommen sætter livet i perspektiv. Jeg er taknemmelig for, at jeg stadig står på mine to ben. Jeg prøver at fylde min dage med ting, der gør mig glad. Blandt andet mit gospelkor. Med humor og et positivt sind når man langt. Det har i hvert fald hjulpet mig, hver gang det hele er lidt svært. Det er derfor, jeg elsker og lever efter mundheldet: ’Lad dit lys skinne, så alle kan se det!’,” fortæller Kristina.

 

Nu har Kristina valgt at lade sit lys skinne med flere fantastiske parykstyles fra Nabilas Parykker. Hun har været i en kort, en lang og en række andre parykker, og resultatet af den lille makeover viser med alt sin tydelighed, hvor mange muligheder parykkerne giver for et fabelagtigt look. Se selv billederne af Kristina i forskellige parykker herunder: