Månedens historie

MADELENE HAR ALOPECIA

Jeg oplevede en tæt tilknytning til Nabila, fra

det øjeblik vi barberede

de sidste totter hår af

Madelene har været kunde hos Nabilas Parykker i mere end seks år. Hun havde stadig totter af hår på hovedet, da hun opsøgte Nabila første gang.

 

”Den første gang, jeg besøgte Nabila, barberede vi de sidste totter hår af. Det skulle simpelthen være slut med at hente hår og bruge pandebånd for at skjule de bare pletter i min hovedbund – og dem var der efterhånden mange af. Allerede fra det øjeblik oplevede jeg en tæt tilknytning til hende, ’kvinden med barbermaskinen,’ og jeg følte mig i helt trygge hænder hos Nabila,” fortæller Madelene.

 

Nabilas personlige tilgang gjorde, at oplevelsen – at gå fra totter til skaldet og dermed sige farvel til håret – blev helt udramatisk for Madelene.

 

”Jeg har trådt mine første skridt som skaldet hos Nabila. Jeg er altid blevet mødt med glæde, nysgerrighed, anerkendelse, og så er jeg blevet udfordret. Altid på en varm og kærlig måde,” fortæller Madelene om Nabilas særlige personlige tilgang.

 

Nabila mistede selv håret som 28-årig, og det gør, at hun om nogen er ekspert i, hvad det vil sige at have alopecia og gå med paryk. 

 

”Det er fantastisk at kunne have samtaler med hende om, hvordan man er feminin og kvindelig og udlever den side af sig selv, når man er skaldet. De samtaler har været meget værdifuld for mig – også selvom vi på ingen måder er enige om alt,” siger Madelene.

 

Madelene er 53 år og har lidt har hårtab hele sit liv, men det var først for seks år siden, hun fik paryk.

 

”Hos Nabila får man som kunde professionel vejledning og rådgivning. Jeg har altid oplevet, at jeg kan bruge det, jeg går der fra med, og at det passer til mig personligt,” fortæller Madelene.

 

”Selvfølgelig vil jeg gerne have mit hår, mine øjenbryn og mine vipper tilbage, men selv hvis det skulle ske, vil jeg beholde Nabila,” fortæller Madelene.

 

Madelene er blevet stylet med en paryk fra Nabilas Parykker. Det er en håndlavet letvægtsparyk med en mørk bundfarve i ellers platinblondt hår. Det er fiberhår, der kan tåle varmebehandling, fx føntørring eller glattejern. Hun har makeup på fra Nabilas Parykkers makeup-brand, Nescessary.