Månedens historie

CARINA HAR ALOPECIA

Hos Nabilas Parykker

bliver man en del af et netværk af andre med alopecia, og det er

en stor force

Carina tabte i 2008 sit hår, da hun kun var 22 år. Hun prøvede en del paryksaloner af, inden hun fandt Nabilas Parykker. Hun har aldrig fortrudt, at hun turde prøve flere saloner af, så hun kunne finde den helt rigtige for hende. Nu er Carina 33 år og mor til to børn. Det her er hendes historie med paryk.

 

”Da jeg fandt Nabilas Parykker, havde jeg prøvet flere parykker fra andre saloner. Jeg var bare aldrig helt tilfreds. Jeg følte ikke, at de så mig, mine behov og udfordringer. Hos Nabilas Parykker blev jeg mødt af et team af søde mennesker, der tog imod mig, og jeg følte, at jeg blev en del af en skaldet familie,” fortæller Carina.

Nabila El Jamal Mathiasen, der står bag Nabilas Parykker, har selv alopecia, så hun kender til udfordringerne, mulighederne og livet med paryk. Hvis nogen er parykekspert, er det hende.

”Lige siden jeg satte mig i stolen hos Nabilas Parykker for første gang, har jeg været yderst tilfreds. Jeg var slet ikke rigtigt klar over mine behøv og ønsker, da jeg kom, men dem har jeg fået klarlagt og udfyldt i samarbejde med Nabila. Den behandling, jeg får hos hende, og parykkerne bliver bare bedre og bedre. Nabila har også hjulpet mig med at søge bevilling hos kommunen,” fortæller Carina.

”Hvis jeg har problemer med en paryk, som skal sendes retur, eller af andre årsager ikke er, som jeg ønsker den, så ved jeg, at tingene altid bliver løst,” fortæller hun.

”Noget andet er, at man hos Nabilas Parykker bliver man en del af et netværk af andre med alopecia, og det er en stor force. Det er folk, der er i samme situation som dig, og som forstår dig, så man kan hjælpe hinanden,” fortæller Carina.

 

Lidt om parykken

Carina har ikke normalt lyserødt hår, hun er blonde, men hun var frisk på at prøve en modefarve, da hun skulle have en makeover i forbindelse med fotoskydningen. 

Den lyserøde paryk er specialfremstillet efter en afstøbning af Carinas hoved og lavet af ægte hår. Den type paryk kan sidde fast med enten dobbeltklæbende tape eller monteres med lim. Når man bruger tape, kan man selv skifte den efter behov (de fleste gør det hver ottende dag). Parykken sidder kun fast med lim i en måned, hvorefter man kommer ind i salonen, og får vasket hovedbunden og renset parykken, inden den bliver sat på igen.